Брук Сингман, https://www.foxnews.com Следвайте Гласове в ТелеграмТвърди се, че Байдън е получил

...
Брук Сингман, https://www.foxnews.com Следвайте Гласове в ТелеграмТвърди се, че Байдън е получил
Коментари Харесай

Директор на „Буризма“, за когото се твърди, че е платил подкуп на Байдън, разполага с аудиозаписи на разговори с Джо и Хънтър

Брук Сингман, https://www.foxnews.com Следвайте " Гласове " в Телеграм

Твърди се, че Байдън е получил 5 милиона $ от върховен чиновник на „ Буризма “ като част от корупционна скица

Сенатор Чък Грасли съобщи в понеделник, че изпълнителният шеф на „ Буризма “, за който се твърди, че е платил на Джо Байдън и Хънтър Байдън, е съхранил 17 аудиозаписа на диалозите с тях като „ застрахователна лавица “, като се базира на форуляр FD-1023 на ФБР, с който Бюрото е срещнало законодателите в Конгреса.

Грасли, републиканец от Айова, разкри от трибуната на Сената в понеделник това, за което се твърди че е редактирано позоваване във формуляр FD-1023, направен от ФБР, в който се твърди, че е налице незаконна скица за рушвет сред тогавашния вицепрезидент Джо Байдън и задграничен жител, която включва въздействие върху политическите решения на Съединени американски щати.

Сенатор Чък Грасли

Миналата седмица Fox News Digital извънредно заяви за наличието на формуляра. Формулярът FD-1023 с дата 30 юни 2020 година съставлява изявление на ФБР с „ извънредно благонадежден “поверителен източник, който в детайли разказва голям брой срещи и диалози, които е имал с върховен началник на „ Буризма “ в продължение на няколко години, като се стартира от 2015 година. Fox News Digital не е виждала формуляра, само че той беше разказан от няколко източника, които са осведомени със наличието му.

Грасли съобщи, че във FD-1023 има редактирана информация, че изпълнителният шеф на „ Бурзима “притежава 15 аудиозаписа на телефонни диалози сред него и Хънтър Байдън.

Според Грасли във FD-1023 се показва също, че изпълнителният шеф има два аудиозаписа на телефонни диалози сред него и тогавашния вицепрезидент Джо Байдън.

От трибурната на Сената Грасли зашлеви ФБР, че не се е съобразило с призовката на Комисията за контрол на Камарата на представителите, като съобщи, че Конгресът „ към момента не разполага с цялостна и приключена картина във връзка с това какво в действителност се споделя в този документ. “

„ Ето за какво е значимо документът да бъде оповестен без ненужни редакции, с цел да може американският народ да се запознае с него “, сподели той. „ Позволете ми да оказа помощ за задачите на прозрачността. “

„ Представеният на Сенатската комисия документ 1023 съдържа редактирано позоваване на това, че задграничният жител, за който се твърди, че е подкупил Джо и Хънтър Байдън, разполага с аудиозаписи на диалозите си с тях “, продължава Грасли. „ Общо 17 записа. “

„ Според 1023 задграничният жител има 15 аудиозаписа на телефонни диалози сред него и Хънтър Байдън “, сподели Грасли. „ Според 1023 чужденецът има два аудиозаписа на телефонни диалози сред него и тогавашния вицепрезидент Джо Байдън. “

Грасли съобщи, че се допуска, че „ записите са били съхранявани като тип застрахователна лавица за задграничния жител, „ ако изпадне в затруднено състояние. “

„ В 1023 също по този начин се показва, че тогавашният вицепрезидент Джо Байдън може да е взел участие в наемането на Хънтър Байдън в „ Буризма “, споделя Грасли.

Грасли изиска отговори на въпроса „ какво, в случай че въобще нещо, са създали Министерство на правораздаването и ФБР, с цел да проверяват? “

„ Министерството на правораздаването и ФБР би трябвало да покажат работата си “, съобщи Грасли. Те към този момент не заслужават да се употребяват от преимуществото на подозрението. “

ФБР показа документа на Капитолия предходната седмица, откакто ръководителят на Комисията за контрол на Конгреса Джеймс Комер го изиска предишния месец. ФБР срещна Комер и членът на Комисията Джейми Раскин, демократ, Мериленд, с формуляра в Скиф поделение на Капитолийския рид, само че не съобщи документа. Комер заплаши да упрекна шефа на ФБР Кристофър Рей в пренебрежение към Конгреса.

Представителят на републиканците от Кентъки и ръководител на Комисията за контрол и отчетност в Камарата на представителите Джеймс Комер приказва по време на чуване във Вашингтон, Съединени американски щати, 8 февруари 2023

ФБР направи спомагателни действия и по-късно донесе формуляра на несъмнено място на Капитолийския рид, с цел да бъде забелязан от всички членове на Комисията за контрол, само че документът към момента не е разположение на Комисията.

Запознат източник съобщи пред Fox News Digital в понеделник, че ФБР не е редактирало частта от FD-1023, отнасяща се до аудиозаписите, когато е посочило документа само на Комер и Раскин, само че е направило това за брифинга пред цялата Комисия. Източникът съобщи, че Грасли и Комер са видели формуляра още преди ФБР да го показа с Конгреса.
Миналата седмица Fox News Digital беше извънредно осведомена за наличието на формуляра. На екипа ни беше обявено, че поверителен човешки източник е споделил на ФБР, че изпълнителният шеф на „ Буризма “ е разговарял с този поверителен източник, с цел да „ получи съвет за най-хубавия метод да продължи напред “ през 2015 година и 2016 година за придобиването на петролни права в Съединени американски щати и влизането в американска петролна компания.

Според формуляр FD-1023 конфиденциалният човешки източник е декларирал, че изпълнителният шеф на „ Буризма “ е разискал ролята на Хънтър Байдън в борда. Поверителният човешки източник е сложил въпроса за какво изпълнителният шеф на „ Буризма “ се потребност от неговите/нейните препоръки за придобиване на достъп до американски нефт, в случай, че има Хънтър Байдън в борда си. Изпълнителният шеф дал отговор, като нарекъл Хънтър Байдън „ простак “.
Изпълнителният шеф на „ Буризма “ обяснил на поверителния източник, че „ Буризма би трябвало да заплати на Байдън “, тъй като украинският прокурор Виктор Шокин проверява „ Буризма “ и разказал какъв брой мъчно би било да се влезе на американския пазар в разгара на това следствие.

Поверителният източник споделя в детайли за този диалог, като предлага на изпълнителния шеф на „ Буризма “ „ да заплати на Байдънови по 50 000 $ “, на което изпълнителният шеф на „ Буризма “ дава отговор, че „ не е 50 000 $, а 5 милиона $ “.

„ 5 милиона $ за единия Байдън, 5 милиона $ за другия Байдън “, споделя изпълнителният шеф на „ Буризма “ на поверителния човешки източник, съгласно нашия осведомител, осведомен с документа.

Запознатият осведомител твърди, че съгласно документа заплащанията в размер на 5 милиона $ наподобява се отнасят до един тип „ хонорар “, който „ Буризма “ има намерение да заплати на Байдънови, с цел да се оправят с редица въпроси, в това число с следствието, водено от Шокин. Друг източник дефинира съглашението като скица „ заплати, с цел да играеш “.

Запознати източници обявиха пред Fox News Digital, че поверителният човешки източник счита, въз основа на диалозите си с изпълнителния шеф на „ Буризма “, че заплащането на 5 милиона $ на Джо Байдън и заплащането на 5 милиона $ на Хънтър Байдън са се случили.

Поверителният източник споделя, че изпълнителният шеф на „ Буризма “ му е споделил, че е „ платил “ на Байдънови по подобен метод, „ посредством толкоз доста разнообразни сметки “, че проверяващите няма да могат да „ разплетат това най-малко 10 години “.
След това в документа се загатва „ Големият човек “, за който се твърди, че е отпратка към Джо Байдън.
Изпълнителният шеф на „ Буризма “ споделя на поверителния източник, че „ не е плащал непосредствено на Големия човек “.
Източниците настояват, че изпълнителният шеф на „ Буризма “ наподобява е на „ доста, доста високо равнище “ в компанията. Един от осведомените изсточници допусна, че поверителният източник може да има поради ръководителя на „ Буризма “ Микола Злочевски, само че съобщи, че името на ръководителя е редактирано в документа.

Рейтингът на утвърждение на президента Джо Байдън е понижен до 36 % съгласно ново допитване

Байдън призна, че когато е бил вицепрезидент, е оказал напън върху Украйна да уволни прокурора Виктор Шокин. По това време Шокин е разследвал „ Буризма холдингс “, а Хънтър Байдън е имал високодоходна роля в борда на шефовете му, като е получавал хиляди долари на месец. Тогавашният вицепрезидент заплашва да спре заема от 1 милиард $ от спешната помощ от Съединени американски щати, в случай че Шокин не бъде уволнен.

Според източниците, осведомени с формуляр FD-1023, поверителният източник е споделил на изпълнителния шеф на „ Буризма “, че би трябвало да се „ махне “ от Байдънови и че „ не би трябвало да желае да се замесва с тях “.

Източник, осведомен с документа, сподели пред Fox News Digital, че поверителният човешки източник в детайли разказва по-късен диалог с изпълнителния шеф на „ Буризма “, след президентските избори през 2016 година. Поверителният източник попитал изпълнителния шеф на „ Буризма “ дали е „ смутен “, че Доналд Тръмп е спечелил.
Изпълнителният шеф отвърнал на поверителния източник, че е „ пророк “, базирайки се на съвета му да се „ махне “ от Байдънови, заради опасения от евентуални следствия на техните покупко-продажби.

Белият дом твърди, че президентът Байдън в никакъв случай не е взел участие в бизнес делата на сина си и в никакъв случай не ги е обсъждал с него. Отбелязва също, че отстраняването на Шокин е било политика на администрацията по това време.
В момента Хънтър Байдън е обект на федерално следствие за „ данъчните си каузи “. Разследването е почнало през 2018 година и е било провокирано от подозрителни задгранични транзакции.

Белият дом отхвърли да разяснява, като уточни изказването на Джо Байдън от четвъртък, в което той назова обвиняванията „ купчина клюки “.

Инфо: foxnews.com

Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР